1- للبسله المسبكه .. أول ماتقرب علي السوي وعندما تتسبك اضيفي لها 2 فص ثوم
2- للكوسه المطبوخه أوالمحشيه .. علي السواء إضافة النعناع الناشف أو الأخضر يضفي نكهه مميزه جدا
3- لصينية البطاطس .. أضيفي الثوم المدقوق مع الكسبره
4- للباميه .. اطحني الثوم مع الفلفل الرومي البارد وحمريهم في الزبده واضيفي عصير الطماطم ومن ثم ضعي الباميه عليهم
5- للملوخيه .. لا تغطيها وهي سخنه اتركيها تبرد بعد إضفة التقليه... حتي لا تسقط ولا تسود
6- للقلقاس .. بعد إضافة السلق لا تتركيه يغلي حتي لا يصفر لونه
7-الخرشوف .. لا تسلقيه كثيرا اذا كنتي ستقومين بتخزينه في
الثلاجه... وبصفه عامه الخرشوف يقدم مسلوق افيد واحلي من المطبوخ
الثلاجه... وبصفه عامه الخرشوف يقدم مسلوق افيد واحلي من المطبوخ
8- للفراخ المشويه او الشيش طاووك اضيفي عصير الليمون بكثره في التتبيله
9-للكفته المشويه تتبل بالبصل المفروم ناعما فقط بعد عصره تماما من الماء ... أما ماء البصل فيمكن إستخدامه في البوفتيك
10-للفراخ البانيه اضيفي الكاري البودر في التتبيله وفي بقسماط التغطيه .... وحبذا لو أضفت معلقه بكنج بودر علي البقسمات
11-لورق العنب لا تكشفي غطائه وهو ساخن حتي لا يسود لونه(عكس الملوخيه) واضيفي الليمون اثناء التسويه
13-للخيار المخلل اضيفي الكرفس وفصوص الثوم
14-للبفتيك -يتبل ويغطي بالبقسماط ويدق ثم يغطي بالدقيق ثم البيض ثم البقسماط ثاني -يترك في الفريزر ربع ساعه قبل القلي -ويطلع علي القلي علي طول ومش هاتشتكي تاني انه بيكش او قشرته بتتفك
15-للأرز بالبسله والجزر اسلقي البسله والجزر لوحدهم-سوي االأرز للنهاية وقبل التقديم أضيفي البسله وقلبيها جيدا -لو اضفتيهها في بدايه الطهو ستتهري وتعجن داخل الأرز
16-لعمل حشو للبط او الدجاج(أرز أو فريك )لابد ان يسوي الأرز خارجيا ثلاثة ارباع تسويه ليكمل النضج بداخل الدجاجه او البطه
17- لعمل العصاج افرمي البصل واضيفيه مع اللحم المفروم في مقلايه تيفال قلبي علي نار هادئه وقلبي حتي يتغير لونه اتركيه ينزل مائه -اضيفي التوابل وقلبي جيدا -ياعني بدون اضافه دهون نهائيا -ينفع للدايت ولا يجعل الكبيبه تفك -ويقلل السعرات الحراريه للأطباق مثل المكرونه بالبشاميل
18-لمنع الغازات اضيفي الكرفس لشوربة العدس والكمون لمحشي الكرنب
19-ينقع جميع البقوليات قبل سلقها مش أقل من ست ساعات و تسلق في ماء وتصفي ثم توضع في الماء أو الصلصه المعده لطبخها
رجاء لاتجعلي المنشور يتوقف عندك أعيدي نشره وفيدي غيرك

ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق